Over ons

Bellemhof is gelegen in Bellem, op het einde van een doodlopend straatje en toch vlak bij het dorp. ’s Morgens hebben we het zicht op prachtige zonsopgangen, in de zomer ook op de koeien die er grazen. Onze grote tuin biedt plaats aan onze dieren, daarnaast hebben we een boomgaard en uiteraard ook een plek om veilig te ravotten.

In de zomerperiode staat de pagodetent in de tuin.  Ons atelier zelf is op de 2de verdieping, van waaruit we een prachtig zicht hebben op de dieren in onze tuin en op de wijde omgeving. 

Een zalige plek om je creativiteit ten volle tot zijn recht te laten komen!

Anna
Anna

Anna, een twintiger, heeft een passie voor onze dieren.  Alle dagen trekt ze haar laarzen aan en gaat de tuin in. Onze geiten worden gevoederd en even geaaid. Hooi wordt bijgevuld, het water ververst. We kozen voor Nubische geiten, een mooi ras met hangende oren. Anna droomt er van om ooit geitenkaas te maken, maar voorlopig is dat nog een droom.

Na de geiten en de varkentjes gaat Anna naar de konijnen. Zij krijgen de vrijheid om buiten te huppelen, te graven, maar komen even goed uit de hand eten en laten zich graag even aaien. In de boomgaard staan de drwerggeiten op de uitkijk. In de bermen grazen onze schapen. Zij zijn kieskeuriger in wat ze eten dan de geiten, dus een minder goede grasmachine, maar ze doen hun best.

Als laatste komt de verzorging van de kippen. Onze haan kraait om aan te geven dat de dag begint, soms wat vroeger dan wij het wensen. Ze krijgen hun graantjes en hun hok wordt gekuist, in ruil krijgen wij hun eitjes.

Lien""
Lien

Lien, al goed in de vijftig, is een creatieve duizendpoot die ook bij kinderen en volwassenen graag hun creatieve kant naar boven brengt. Steeds is ze op zoek naar een uitdaging.

Het buitengewoon onderwijs is haar passie, waar ze werkte als klasleerkracht, als crea-leerkracht, als (GON-)begeleider,... Ze was tevens 15 jaar directeur van een fantastische school met inspirerende kinderen en een gedreven team. De contacten met kinderen zijn altijd haar motivatie geweest, maar als fulltime directeur krijg je daar nog weinig tijd voor. Het organiseren van feestjes, creatief aan de slag gaan, grenzen verleggen en anderen besmetten met haar enthousiasme … is haar ding. Zo is het atelier-idee gegroeid en is ze halftime als ondersteuner aan de slag gegaan om dit alles te kunnen realiseren.

De grote zolder werd afgeschuurd, geschilderd en helemaal omgetoverd tot een speel-knutsel-atelier, waar kinderen en genieters meer dan welkom zijn.

Haan Henri
Biggetjes

Ook onze dieren staan voor jullie klaar!

Onze geiten komen goed overeen en zitten gescheiden van onze bok Kamiel. Sinds 22 mei 2019 zijn er 2 'kleine' Nubische geitjes bij: Olivia en Oscar, beide zo zwart als hun mama. Ze zijn echte speelvogels, die steeds in de buurt van grote zus Léonie te vinden zijn. Mava en Mali zijn ondertussen ook op Bellemhof, ze zitten nog veel in de stal. Af en toe kan je ze in hun voortuin spotten maar ze schrikken nog snel. Wie komt hen wat op hun gemak stellen?

In de boomgaard zijn de dwerggeitjes Fonske en Franske hun speeldomein volop aan het verkennen. Goed dat we de bomen beschermd hebben tegen dat jonge geweld. 

We hebben 4 Franse hangoorkonijnen: Wardje is de zwarte lieverd, die een oogje heeft op Odette, maar geduchte concurrentie heeft van Manou. Ondertussen is Janneman er bij gekomen, bijna niet meer te onderscheiden van zijn mama. Op 13 mei 2020 is Odette weer mama geworden van 8 kleine, schattige mini-konijntjes. We zullen veel namen mogen bedenken! Wie komt hen mee verzorgen?

De haan Henri zorgt goed voor zijn kippen Louise, Flavie, Irma, Lydie, Gertrude en Julia. Hij houdt alles goed in de gaten en waakt over alle dames. 

Onze mini-varkentjes Spekske en Hespke zijn al goed gegroeid sinds ze ook buiten kunnen rondlopen. Maar onderschat ze niet, zet je de poort open, dan zijn ze sneller buiten dan jij. Zeker sinds de komst van die jongeman Fredje, laten ze zich van hun mooiste kant zien. Ze eten uit de hand. maar zijn daarbij nogal gulzig. Eens proberen?

Mama-schaap Eleonore waakt over haar kleintje Elodie. Elodie werd geboren eind april 2019. Ze is al minder schuw en blaat er al duchtig op los. Met hun dikke vacht kan je mama en dochter bijna niet meer van elkaar onderscheiden.

Benieuwd om onze dieren eens te zien?

We ontvangen jullie graag in onze tuin en in ons atelier en maken er samen met jullie een onvergetelijke ervaring van!

Piglet
Bellemhof
De Craenestraat 12
9881 Bellem
Geiten

Wil je nog een kans maken op je favoriete datum, contacteer ons op