Over ons

Bellemhof is gelegen in Bellem, op het einde van een doodlopend straatje en toch vlak bij het dorp. ’s Morgens hebben we het zicht op prachtige zonsopgangen, in de zomer ook op de koeien die er grazen. Onze grote tuin biedt plaats aan onze dieren, daarnaast hebben we een boomgaard en uiteraard ook een plek om veilig te ravotten.

In de zomerperiode staat de grote tent in de tuin.  Ons atelier zelf is op de 2de verdieping, van waaruit we een prachtig zicht hebben op de dieren in onze tuin en op de wijde omgeving. 

Een zalige plek om je creativiteit ten volle tot zijn recht te laten komen!

Anna
Anna

Anna, een twintiger, heeft een passie voor dieren. 

Alle dagen komt ze de dieren verzorgen. Onze geiten worden gevoederd en even geaaid. Hooi wordt bijgevuld, het water ververst. We kozen voor Nubische geiten, een mooi ras met hangende oren.

Na de geiten en de varkentjes komen de konijnen aan bod. Zij krijgen de vrijheid om buiten te huppelen, te graven, maar komen even goed uit de hand eten en laten zich graag even aaien. In de boomgaard staan de drwerggeiten op de uitkijk. In de bermen of in de boomgaard grazen onze schapen. Zij zijn kieskeuriger in wat ze eten dan de geiten, dus een minder goede grasmachine, maar ze doen hun best. De pony's kijken al uit wanneer het hun verwenmoment is.

Als laatste komt de verzorging van de loopeenden en de kippen. Ze krijgen hun graantjes, water wordt bijgevuld,  hun hok wordt gekuist en in ruil krijgen wij hun eitjes.

Lien""
Lien

Lien, al goed in de vijftig, is een creatieve duizendpoot die ook bij kinderen en volwassenen graag hun creatieve kant naar boven brengt. Steeds is ze op zoek naar een uitdaging.

Het buitengewoon onderwijs is haar passie, waar ze werkt(e) als klasleerkracht, als crea-leerkracht, als (GON-)begeleider, als directeur.  De contacten met kinderen zijn altijd haar motivatie geweest, maar als fulltime directeur krijg je daar nog weinig tijd voor. Het organiseren van feestjes en kampen, creatief aan de slag gaan, grenzen verleggen en anderen besmetten met haar enthousiasme … is haar ding. Zo is het atelier-idee gegroeid en is ze halftime als ondersteuner aan de slag gegaan om dit alles te kunnen realiseren.

De grote zolder werd afgeschuurd, geschilderd en helemaal omgetoverd tot een speel-knutsel-atelier, waar kinderen en genieters meer dan welkom zijn.

Haan Henri
Biggetjes

Ook onze dieren staan voor jullie klaar!

Onze geiten komen goed overeen en zitten gescheiden van onze bok Kamiel. Olivia is een echte speelvogel. Mava en Mali zijn het ondertussen ook al goed gewoon op Bellemhof. Soms vind je hen op de weide, soms aan de grachtkant, ... maar ze grazen altijd wel ergens. 

In de boomgaard grazen onze schapen. Ze houden er het gras goed kort. Elodie heeft het gezelschap gekregen van 3 nieuwe vriendjes: mama Amélie met haar kleintjes André en Antoinette. 

De dwerggeitjes Fonske en Franske zijn samen met de geitjes Lisa, Lucy en Bamboe hun speeldomein volop aan het verkennen. We bouwden de vroegere schommel om tot hun stal en het dak gebruiken ze heel graag als zonneterras. 

We hebben een Frans hangoorkonijn: Manou.  Het Hollandse hangoorkonijn Juliette is een echte speelvogel en springt er graag op los.  Ze houdt van aaien, minder van gepakt worden. De kleine Julien steelt echter de show en alle kinderharten.

Onze kippen Irma, Lydie, en Gertrude, Marie en Mariette  kregen het gezelschap van Annette en Collette. Soms kan het gezellig druk zijn in het hok, want de dames leggen graag elke dag hun eitje. Ook al zijn de eitjes van Annette en Collette heel klein, ze smaken als de beste. Alle kippen staan onder toezicht van onze lieve haan, Charles! Soms breekt hij uit en loopt dan vrij in de tuin rond.

Ons mini-varkentje Fredje, is het hier al goed gewoon. Als je hem kan overtuigen met je charmes, gaat hij op zijn zij liggen zodat je zijn buik kan aaien. Eens komen proberen? Naast Fredje woont Dory, ons groot varken. Het gras in haar hok staat er al lang niet meer, want met haar snuit woelt ze het graag om. Ook Dory houdt wel van een knuffel voor wie dit durft.

Onze pony's Maaike en Mieke zijn het ondertussen ook al goed gewoon op Bellemhof. Ze grazen in de zomer op de weide, in de winter kunnen ze schuilen in de stal waar ze volop hooi eten. Ze laten zich graag kammen en aaien en wie hen eten geeft, is zeker hun vriend!

Benieuwd om onze dieren eens te zien?

We ontvangen jullie graag in onze tuin en in ons atelier of de buitentent en maken er samen met jullie een onvergetelijke ervaring van!

Piglet
Bellemhof
De Craenestraat 12
9881 Bellem
Geiten

Wil je nog een kans maken op je favoriete datum, contacteer ons op